Rob Top Instituut voor Rites de Passage

Instituut voor Rites de Passage is vele jaren geleden door Rob Top  opgericht.  Hij werkte vanuit een sjamanistische visie en maakte gebruik van sjamanistische technieken en rituelen om mensen op hun ontwikkelingsweg te stimuleren, inspireren en ondersteunen.

Hij had zijn hart verpand aan het ritueel van de Vision Quest.

Rob kreeg eind december 2017 te horen dat hij ernstig ziek was. Alvleeskliekanker die al uitgezaaid was. Hij besloot niet in te gaan op het aanbod van de chemokuur. De zwaarte van deze kuur stond voor hem niet in verhouding tot de mogelijke verlenging van zijn leven.

Rob is 15 mei 2018 overleden en heeft zijn hele ziekteproces in overgave aan spirit gedragen.
Het afscheid van hem is prachtig geweest. Het was een rijk eerbetoon aan hem,  aan zijn leven. Het was een groots dankritueel voor alle inspiratie die hij anderen heeft gebracht.

Op deze site is tussen december 2018 en begin mei 2019 het concept van zijn tweede boek in stukjes gepubliceerd.
Intussen zijn alle stukjes geplaatst, t/m nr 26 Afronding.
Vanwege beperkte ruimte vind je alleen nog de stukjes vanaf 20.

Hij had al een titel voor dit boek: ‘Magie, het verhaal van Raaf’. Hij schreef het vanuit de wens dat zoveel mogelijk mensen magie in hun leven zouden herkennen en het belang ervan voor hun levensloop zouden onderkennen.

Heb je belangtelling voor dit hele ‘boek’ als Pdf-bestand: stuur een email aan topvandeberg@kpnplanet.nl en het komt in je box.

Van Rob zijn eerste boek ‘Westers Sjamanisme en de Vision Quest’ zijn nog exemplaren beschikbaar. Op dit moment (mei 2019) via Heel Nederland Leest.

 

Vision Quest en Sjamanisme voor persoonlijke ontwikkeling