Boeken en column

omslag boek Westers Sjamanisme en de Vision Quest

Het boek ‘Westers Sjamanisme en de Vision Quest’ is geschreven door Rob Top. Het is gepubliceerd in oktober 2009  en uitgegeven door uitgeverij Rozhanitsa, Kampen. ISBN: 9789079249077 Als je belangstelling hebt om een vision quest te doen, is dit boek zeker een aanrader.
Nog verkrijgbaar via Heel Nederland Leest € 20,50

Rob had het concept voor zijn tweede boek in 2018 klaar. ‘Magie, het verhaal van Raaf.’ Het is nu als Pdf-bestand verkrijgbaar, via topvandeberg@kpnplanet.nl.  Omdat Rob het verspreiden van zijn visie belangrijk vond wordt het je kosteloos toegestuurd.

Voor het tijdschrift Vruchtbare Aarde schreef Rob een column. Het thema van de column was “magie” in allerlei mogelijke manifestaties. Verschenen exemplaren zijn deels nog via de website van Vruchtbare Aarde te bestellen www.vruchtbareaarde.nl.

Hij schreef ter introductie van zijn columns: “De nieuwe tijd. Komt die er aan? Ik denk van wel. Misschien heeft de Mayakalender, die het einde van een tijdperk voorspelde wel gelijk. Ik denk dat de dominantie van de rationele, wetenschappelijke, westerse cultuur die 500 jaar geduurd heeft over zijn hoogtepunt heen is. En dat deze steeds meer vervangen gaat worden door een geestelijke cultuur die erg verschilt met ons vroegere godsbeeld en religieuze leefwereld. Maar hoe ziet die nieuwe tijd er uit?  In mijn visie is magie de sleutel die de deur naar de niet alledaagse werkelijkheid in de moderne wereld zal openen en daarna verder wijd open zal gooien. Maar ik verwacht ook dat wetenschap en magie bij elkaar zullen komen.”

Vruchtbare Aarde, is een driemaandelijkse inspiratiebron voor levenskunstenaars en bevat artikelen en columns met voeding voor de ziel. Voor meer info: website www.vruchtbareaarde.nl

Vision Quest en Sjamanisme voor persoonlijke ontwikkeling